App Dokter Dichtbij

Afspraak maken? Gebruik onze ‘Dokter Dichtbij’ app!

Met de ‘Dokter Dichtbij’ app kunt u gemakkelijk contact maken met uw eigen huisarts. Zo is de huisarts altijd dichtbij!

Vanaf nu is het mogelijk om ook online bij ons een afspraak te maken, een medische vraag te stellen (e-consult) en herhaalmedicatie aan te vragen. Wij doen dit omdat we onze service en bereikbaarheid willen verbeteren. U kunt op deze manier op een moment dat het ú uitkomt een afspraak maken of inzien welke medicatie u gebruikt.


Naast de app, kunt u ook op uw computer zelf uw zaken regelen met uw huisarts. Dus geen nood zals u niet de beschikking heeft over een smartphone of het prettiger vindt gebruik te maken van uw computer.


Via uw smartphone: App ‘Dokter Dichtbij’
Deze app is speciaal voor de huisartsenpraktijken in onze regio ontwikkeld. Via Dokter Dichtbij kunt u zonder in te loggen een afspraak bij onze praktijk maken. U kunt kiezen of u de afspraak bij de huisarts, poh-somatiek, poh-ggz of de assistente wilt maken. Ook kunt u aangeven wat de reden is van uw afspraak.

Via de app kunt u ook een afspraak maken voor iemand anders, bijvoorbeeld voor uw kind of voor iemand waar u mantelzorger van bent. U kunt dit aangeven in het opmerkingenveld.
Voor het stellen van een vraag en het aanvragen van herhaalmedicatie kunt u de app ook gebruiken. U wordt dan wel gevraagd om uw DigiD in te vullen, in verband met uw privacy. Om deze functionaliteiten te kunnen gebruiken, dient u een account te hebben bij Mijngezondheid.net (MGN). Lees hieronder hoe dit werkt.

Via uw computer: online patiëntenportaal Mijngezondheid.net
MijnGezondheid.net (MGN) biedt u de mogelijkheid om:

  • Afspraken in te plannen op de spreekuren van de huisarts, doktersassistentes en praktijkondersteuners.
  • Uw persoonlijke gegevens te beheren.
  • Een vraag te stellen (e-consult).
  • Verzoek tot herhaling van uw medicijnen in te dienen.
  • Een overzicht te krijgen over uw actuele medicatie.
  • Uitslagen van uw eigen laboratoriumonderzoek in te zien.
  • Inzage te krijgen in de belangrijkste delen van uw dossier.

Om gebruik te kunnen maken van dit portaal heeft u een (gratis) account nodig en dient u in het bezit te zijn van een DigiD. Meer informatie over DigiD kunt u vinden op deze website: https://www.digid.nl/over-digid/.

Onze praktijk heeft u alvast aangemeld voor een account van MijnGezondheid.net. U kunt daarom direct gebruik maken van dit portaal en van de beveiligde onderdelen van onze app.

Wanneer u nog geen account heeft, kunt u deze aanmaken als u bij onze praktijk bent ingeschreven. Meer informatie hierover treft u hier aan.

We begrijpen dat u misschien moet wennen om via een app of een online portaal contact met onze praktijk te leggen. Toch hopen we dat u deze mogelijkheden wilt gaan proberen. Het blijft overigens een aanvulling op het vertrouwde, persoonlijke contact: dit blijft bestaan.

Wij hopen u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze assistentes.

Logo Dokter Dichtbij


20-04-2017